Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2017 00:59 - Предателството на Юда
Автор: vedra79sineva Категория: Изкуство   
Прочетен: 286 Коментари: 0 Гласове:
1



"Ние сме достатъчно религиозни, за да се мразим един друг, но не сме достатъчно вярващи, за да се обичаме." Дж. Суифт

Бог казва да не съдим другите, защото ще бъдем съдени ние.

Предателството на Юда е послужило за духовното повдигане на Христос и оттам за повдигането на човечеството. Така че, ако Юда не беше предал Исус, греховете ни нямаше да са изкупени. Ако Юда не беше предал Христос, Божественият план сигурно щеше да намери друг предател. Мисля, че на Христос Му е било предопределено разпятие, защото това е начинът Той да изкупи греховете ни. Постъпката на Юда трябва да ни послужи като материал, от който да се поучим как да не ставаме предатели. А ние хората възприемаме себе си за "безгрешни", започваме да съдим всички останали "грешни", вглеждаме се в "треските" в чуждите очи, а не виждаме "гредите" в своите.

Постъпката на Юда е още едно доказателство, че злото е подчинено на доброто и му служи. Това е още едно доказателство, че зло в света няма. Всичко, което се случва, е за да станем по-добри. Колкото Христос ни е помогнал да изкупим греховете си, толкова и предателството на Юда е съдействало за това. Защото, ако не беше Юда, щеше ли да има разпятие?

Според мен, и Христос, и Юда имат заслуги за повдигането на човечеството. Христос е действал за това чрез светлото начало в света. Юда е съдействал за това чрез тъмното начало в света. Вселенски закон е доброто и злото съвместно да взаимодействат за повдигане на човеците; когато злото спъва доброто, то кара това добро да положи усилия, за да върви напред.

В нашия свят границата между добро и зло понякога е толкова размита и неразличима, че е трудно да се определи къде свършва доброто и започва злото. Зло е Юда да предаде Христос, зло е заради това предателство Христос да се мъчи на кръста, но всичкото това зло води до следното добро: чрез своите мъки Христос повдигна духовно себе си, а след това повдигна човечеството. Затова Бог казва да не съдим, защото с "каквато мярка" мерим, "с такава" ще ни се отмери.

Всеки постъпва според духовното си ниво на развитие. И Юда е постъпил според своето ниво. Не можем да изискваме от хората да надскачат собственото си ниво и да ги съдим, че те не постъпили по начин, правилен според нас. За нас е правилно едно, за другия човек - друго. Не всички праведни постъпки водят до добро и не всички неправедни постъпки водят до зло.

Предателите, както и праведните имат своето място в света. А всичко, което се случва в света става, защото Бог го е допуснал. Във всяко наше действие има пръст Божият промисъл.
Ако Бог не допуска нещо, то няма да се случи. Бог е допуснал Юда да предаде Христос. Затова ако съдим постъпката на Юда, всъщност съдим Бог.

Да, Юда е грешник. Но грешната му постъпка доказва, че и извисяването, и падението служат на доброто. Грехът на Юда спаси душата на Исус, а Исус спаси човечеството. Идеята ми е, че дейностите на злото повдигат духом добрите хора. Злото искаше да убие Исус, но вместо да го убие Го извиси във вечен живот. Ето колко е силно доброто.

Ако официалните световни религии признаят, че чрез Юда Христос се повдигна, тогава няма ли цялата световна политика и всички религии да се обърнат с главата надолу?! Затова моето твърдение за ползата от предателството на Юда, е окултно твърдение и съм убедена, че противоречи на религиите и политиката. Защото до днес всички религии в света действат като наказват и осъждат злото. По този начин самите те нарушават Божия закон, според който не бива да осъждаме постъпките на другите.

Според окултните учения светът ще се оправи, когато започнем да награждаваме и поощряваме доброто, вместо да съдим злото. Наградата притежава голяма морална сила и подкрепа. А ние какво правим: в постъпките си постоянно разпъваме Христос, а в мислите си непрекъснато разпъваме Юда. Може би последиците в нашия живот могат да са коренно различни, ако в нашите постъпки непрестанно награждаваме Христос като вършим само добрини.

Още в миналото, ако хората бяха дали награда на Христос за Божествената мъдрост в неговото учение, тогава Юда нямаше как да го предаде. Юда нямаше да падне. Ние хората никак не умеем да спасяваме ближния като му помагаме и прилагаме доброто. Ето затова Бог допусна злото да спаси душата на Христос. Законът е такъв: каквото и зло да прави злото, то винаги се обръща в добро. Това е така, защото Бог е творец на всичко и всички, създал е даже Юда.  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vedra79sineva
Категория: Други
Прочетен: 244420
Постинги: 258
Коментари: 51
Гласове: 500
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930